top of page

Om Tranemo Begravningsbyrå 

Tranemo Begravningsbyrå drivs av Larsowe Peterson. Företaget anlitar Fonus Begravningsbyrå i Borås för hjälp med bl.a. transporter. 

Vår ambition är att inte spara någon möda för att ge den hjälp och det stöd som efterfrågas i den omvälvande situation som uppstår då någon nära och kär går bort.

 

Larsowe har under sin tidigare yrkeskarriär varit verksam i Tranemo Kulturskola som träblåspedagog.

Hans toner från saxofon, klarinett och tvärflöjt hörs i olika sammanhang, dels som solist på begravningar och tillsammans med olika kyrkokörer men även i andra offentliga sammanhang. 

 

                Larsowe Peterson

                Begravningsentreprenör 

Juridisk rådgivning 

I samarbete med vår auktoriserade revisionsbyrå (Svansjö Företagartjänst) kan vi erbjuda tjänster av arvsrättslig natur, såsom bouppteckning och arvskifte.

Du kan även få hjälp att upprätta andra familjerättsliga handlingar såsom testamenten, gåvobrev, äktenskapsförord, samboavtal och bodelning under äktenskap.

Minnesstund

Ibland vill man träffas och förlänga samvaron efter begravningsakten under lite mer lättsamma former.

En minnesstund kan ordnas på flera olika sätt och vi är gärna behjälpliga vid planeringen. Vi kan om så önskas presentera cateringfirmor, menyer, kuvertkostnader etc. 

Kistor

Vi beställer kistor från Falköpings träindustri, som har många olika modeller och prisklasser att välja bland. Fabriken är sedan år 2000 miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Kistor med miljölöv-märkningen är skonsamma för miljön och utvecklade i ett helhetsperspektiv som omfattar utsläpp vid produktion, materialval, kemikalier och långsiktig miljöpåverkan. 

Blommor & Dekor

Blommor och dekorationer är en viktig del av begravningsceremonin,

för att skapa ett ljust minne av själva ceremonin och personen som gått bort. Vi hjälper till med beställning av kondoleansblommor, kransar och kistdekorationer och har ett lokalt samarbete med bl.a. Interflora blomsterhandel i Tranemo.

Urnor 

Brett sortiment av urnor från Falköpings träindustri.

Olika modeller i träfanér, metall eller ett växtbaserat material som är nedbrytbart. 

Flera urnor kan kombineras med kistan, med samma färg eller ytbehandling. 

Gravsten

Vi hjälper gärna till med utformning av gravsten, kompletterande gravyr eller renovering av en befintlig gravsten.

Vi förmedlar även möjligheten att beställa en återanvänd gravsten. 

Vi samarbetar lokalt med Söders Stenhuggeri i Kinna samt RB Gravyrtext HB i Marbäck vid utformning och renovering av gravstenar. 

bottom of page